Strand bij El Arenal

Corona update

Veilig op vakantie naar Mallorca

Corona informatie Mallorca

Op deze pagina leest u de actuele corona informatie voor een veilige en plezierige in het Spaanse Mallorca.

Zorg dat je alle informatie van je reisorganisatie en je luchthaven goed doorleest, we adviseren je om deze pagina minimaal 1 dag voor vertrek nogmaals goed te bekijken, want er wordt regelmatig informatie aangepast.

Reisadvies Mallorca

Bekijk het actuele reisadvies (kleurcode) voor Mallorca op de kaart van Spanje. Zoals u ziet is Spanje opgedeeld in verschillende regio's waardoor het advies voor uw bestemming kan afwijken van dat van andere regio's in Spanje

Geld teruggave bij niet doorgaan

Boekt u bij een ANVR aangesloten partij dan heeft u recht op geldteruggave bij code oranje of rood. Ook adviseren wij u bij een SGR aangesloten partij te boeken. Het garantiefonds SGR keert uit bij insolventie van een aangesloten reisorganisatie. > annuleringsvoorwaarden ANVR

Vliegreizen

Is vliegen veilig tijdens corona?
Aan boord van vliegtuigen bevinden zich HEPA-filters, dit zijn moderne luchtfilters die de lucht vrij maken van o.a. ziekteverwekkers. De ventilatie in het vliegtuig is zeer goed gereguleerd waardoor verspreiding van o.a. virussen beperkt wordt. Aan boord zijn diverse extra hygiënemaatregelen genomen om te zorgen dat alles schoon blijft en het cabinebemanning is goed getraind. Vliegtuigen worden iedere 24 uur grondig schoongemaakt.

Maatregelen op de luchthaven
Op de luchthaven ligt de nadruk op afstand houden. Er is meer personeel aanwezig en zijn er speciale looproutes bij het inchecken en de controle punten. Houd rekening met een beperkte opening van restaurants of winkels. Raadpleeg voor vertrek de website van je vertrek- of aankomstluchthaven voor de meest actuele informatie.

Is een mondkapje verplicht?
Vanaf 6 jaar ben je verplicht om een mondkapje te dragen op het vliegveld en aan boord. Een zelfgemaakt mondkapje van bijvoorbeeld een kledingstuk en mondkapjes met een uitlaatventiel zijn niet toegestaan. Je draagt het mondkapje vanaf het instappen, gedurende de vlucht en tijdens het uitstappen. Houd er rekening mee dat je mondkapje iedere 4 uur gewisseld moet worden, zorg dus dat je er voldoende meeneemt voor zowel de heen- als terugreis.

Annuleren

Wanneer u uw vakantie wilt annuleren dan is dit vanzelfsprekend mogelijk. Heeft u bij een ANVR aangesloten partij geboekt dan gelden de ANVR reisvoorwaarden en worden conform deze reisvoorwaarden kosten in rekening gebracht. Vaak kunt u ook nog kiezen voor een voucher om daarmee op een later moment uw reis uit te voeren.

Overige vragen