Plaatsen en dorpen West-Mallorca

Valldemossa
Valldemossa

Valldemossa

Dit kleine plaatje in de bergen is ideaal voor wie eens wat anders wil zien van Mallorca. Hier vind je het klooster waar Chopin verbleef van 1838 tot 1839. Inwoners van Mallorca komen graag in Valldemossa omdat de beschermheilige van het eiland hier in de 16e eeuw is geboren. Als je wandelt door de vele steegjes van Valldemossa zie je de vele bloembakken en aan elk huis is een tegel ter ere van de heilige te zien. Valldemossa »

Tip: op 3,5 km van Valldemossa op de weg naar Deia ligt Ermita de la Trinitat.  Dit kluisenaarsoord wordt nog bewoont door monniken. Geniet hier een moment van rust en het is tevens een van de mooiste uitzichten van het eiland.

Deía

Ook dit kleine dorpje is de moeite waard even te bezichtigen. Het ligt prachtig in het Tramuntana gebergte. Vroeger trok dit dorp veel kunstenaars en dat is tegenwoordig nog terug te vinden.

Sóller

Dit rijke stadje is prachtig. Veel mooie herenhuizen, leuke winkels en een gezellig marktplein omringd door sinaasappelbomen. De Sant Bartomeu (kerk) is gebouwd op het fundament van een moskee.

Port de Sóller

5 km van Sóller (ook te bereiken met het boemeltreintje) ligt een hele mooie haven. Er is hier een ronde beschutte baai met een smal strand.