Plaatsen en dorpen Zuid-Mallorca

Cala Santanyi
Cala Santanyi

Santanyi

in dit dorp heerst rust, er is weinig toerisme. In de winter overwinteren hier veel duitsers. Je vind hier genoeg historie waaronder het orgel uit 1762 in de kerk Sant Andreu, de Talaoitische grotten uit de prehistorie, de vele windmolens in dit gedeelte van Mallorca. In de buurt vind je ook nog het park Natural de Mondrago. Een andere bezienswaardigheid is de rots ‘El Pontas’ het uiterste puntje van de landtong tussen Cala Santanyi en Cala Llombarts.

El Arenal

In de zomer is het druk in El Arenal dat komt vooral door de vele jongeren. Dan is het zon, zee, strand en uitgaan in overvloed. Je vind hier een 7 km lang strand met om de kilometer een balnearios; een cafeetje met douche en toilet. Ook wel bekend als Ballermann. De Balnearios zijn genummerd en Ballerman 6 is een begrip! Hier wordt flink gefeest. Evenals in de Bierstrasse. In de winter is het ook druk in El Arenal maar dan met wat ouder publiek. Dan is het de plaats waar veel mensen overwinteren. Er zijn reisorganisaties met eigen seniorenclubs die hier vaak naar toe gaan. » El Arenal

Playa de Palma

Playa de Palma ligt in het verlengde van Arenal. Eigenlijk is er niet echt een scheiding tussen deze twee plaatsen te vinden. Het lange strand en de daarbij behorende boulevard lopen in elkaar over. Misschien is het in Playa de Palma net iets rustiger en zijn de hotels/appartementen net iets netter.

Colonia de Sant Jordi

De haven van dit stadje ligt in een mooi beschutte baai. Het is een toeristische badplaats en in de omgeving vind je prachtige stranden. Vanuit de haven kun je ook naar het eilandje Cabrera varen, waar je een kleine vesting vindt, deze staat onder natuurbescherming. In de oorlog werden Franse gevangenen naar dit eiland gedeporteerd. Op het eiland vind je een gedenkteken. In de buurt van Colonia de Sant Jordi ligt een beschermd natuurgebied: Salines de Llevant, hier wordt zout gewonnen.

Can Pastilla

Can Pastilla ligt weer in het verlengde van Platja de Palma. Hiervoor geldt ook het zelfde, aangegroeid en iets rustiger dan El Arenal.