Plaatsen en dorpen Zuidwest-Mallorca

Palma de Mallorca
Palma de Mallorca

Palma de Mallorca 

Onder de Mallorcanen ‘La Ciutat’ genoemd. De hoofdstad van het eiland. Een heerlijke stad, volop winkels, terrassen en restaurants, maar ook genoeg cultuur. De kathedraal, kerken, musea en galeries. Een historisch centrum met mooie paleizen en de stadsburcht en tot slot de haven. Als je op Mallorca bent is deze stad eigenlijk een must om te bezoeken!

Tip: Ga rond met de Palma City Sightseeing bus (hop on hop off)
Tip: De ‘Rode flits’ ; Mallorca’s populairste openbaar vervoer. Het nostalgische treintje dat rijdt tussen Palma en Soller/Playa de Soller. Het treintje boemelt over prachtige bergen en dalen vol met sinaasappelboomgaarden en door talloze tunnels. Onderweg stopt het treintje zodat je mooie foto’s kan maken van het mooie uitzicht. Reistijd Palma – Soller ongeveer 50 minuten.

Portals Nous

Bekend vanwege zijn jachthaven. Zeer exclusieve uitstraling.

Palmanova/ Magaluf

Deze twee plaatsen zijn aan elkaar gegroeid. Bestaat vooral uit hotels, appartementen en toerische winkeltjes en tal van restaurant en barretjes. Verschillende mooie stranden en een leuke boulevard.  Aan de stranden kun je allerlei watersporten uitoefenen. In Magaluf vind je een mooi bekend aquapark: www.westernpark.com. Bovendien is het de perfecte plek om uit te gaan. » Magaluf

Santa Ponça

Sfeervolle badplaats, gebouwd tegen een heuvel, 18 km van Palma de Mallorca. Heeft een schitterende baai met een mooi zandstrand dat langzaam in zee afloopt. De natuur van Santa Ponça is een foto waard. Het gebied is omgeven door bossen en is zeer heuvelachtig. Je vindt in de baaien vooral veel pijnbomen, maar ook rotsachtig gebied. Ook zijn er delen met een vlak landschap. In deze delen groeien vooral olijfbomen. Een prachtig gebied voor een wandelingetje.

Andratx/ Port d'Andratx

Andraxt ligt in een vruchtbaar tuinbouwgebied en is een welvarend stadje. Port d’Andratx is een heel mooi havenstadje, een van de mooiere aan de Middenlandse zee. Het is hier daarom niet goedkoop!

Tip: de wandeling die begint tussen Andratx en Sant Elm naar het trappistenklooster La Trappa is een van de mooiste wandelingen van het eiland.
Tip: de grote markt op woensdag in Andraxt
Tip: Cala LLamp: verscholen om de hoek bij Port d’Antratx met een adembenemend uitzicht vanwege het achterliggende Tramuntana gebergte met de hoge kliffen. De baai heeft de vorm van een halve maan en het water is er rustig en helder. Maar… er is geen zand. Het is een soort van stenen platform. Bij de naastgelegen beachclub kun je wel ligbedden huren en gebruik maken van het zwembad