Cala d'Or

Praktische reisinformatie

Klimaat, cultuur en geografie

Mallorca is een populaire vakantiebestemming, geschikt voor veel verschillende soorten vakanties. Op onze website hebben we de belangrijkste vakantiethema's uitgewerkt zodat iedereen op de goede plek terecht komt en de vakantie van zijn leven heeft.

Klimaat

Mallorca is een goede zonbestemming niet ver van huis. Het mediteraane klimaat van Mallorca biedt veel zonuren - ongeveer 3000 uur per jaar. In de maanden juli en augustus is het het warmst. De meeste regen valt tussen oktober en december. In januari is de gemiddelde temperatuur overdag nog 14 graden, waardoor Mallorca ook een heerlijke bestemming is om te overwinteren.

Vervoer

De vliegtijd van Amsterdam naar Mallorca bedraagt 2,5 uur en de afstand hierbij is 1430 km. De wegen zijn goed en goed aangegeven. Fietsers moeten op diverse wegen extra alert zijn vanwege het vele verkeer. Op de verkrijgbare fietskaarten zijn deze stukken duidelijk aangegeven. Mallorcanen reizen bijna niet per spoor maar veel toeristen reizen wel met het oude houten treintje van Palma naar Sóller of van Sóller naar Port de Sóller. Neem je de taxi, vraag dan eerst naar de prijs. Meestal krijg je een goede indicatie (die overigens vaak meevalt) en zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Siesta

Zoals de meeste Spanjaarden houden ze op Mallorca ook een siesta. Een siesta is een lange middagpauze waarbij uitgebreid (warm) wordt gegeten en vervolgens een dutje gedaan. Veel overheidsinstanties en banken zijn 's middags enkele uren dicht, winkels zijn vaak wel de hele dag geopend.

Drinkwater

Het kraanwater op Mallorca kun je beter niet drinken, koop gewoon flessen drinkwater. Het kraanwater ruikt niet lekker en is niet goed voor de gezondheid. Wel kun je het kraanwater gebruiken om aardappelen of groente te koken, maar bijvoorbeeld koffie of soep (waar het water in achterblijft) kun je beter met water uit een fles maken. 

Geld

Net zoals in veel andere Europese landen is in Spanje de Peseta vervangen voor de Euro. Geldautomaten vind je overal en betalen met credit card is breed geaccepteerd.

Geografie

Mallorca hoort bij de eilandengroep de Balearen en is daarvan het grootste eiland, met Palma de Mallorca als hoofdstad van de Balearen. Het eiland kent veel variatie in geografie en natuur. Er zijn bergen en groene valeien, brede stranden in het noorden en zogenaamde cala's met kleine idyllische strandjes in het oosten. Welke kant van Mallorca het mooist is lees je hier. Mallorca valt onder Spanje dus je betaalt hier gewoon met de Euro. Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort/identiteitsbewijs om in te reizen, en er geldt net als in Nederland een identificatieplicht. Kaarten Mallorca »

Belangrijke telefoonnummers en websites

  • Noodgevallen: 112
  • Ambulance: 061
  • Brandweer: 080
  • Spaans verkeersbureau - www.spain.info


Meer informatieve websites vind je op onze linkpagina