Bezienswaardigheden

Mallorca heeft zoveel meer te bieden dan mooie stranden en lekker weer. Ga er op uit met bijvoorbeeld een huurauto en bekijk schilderachtige Spaanse dorpjes of pak een terrasje in een luxe jachthaven. Wat zijn de mooiste plekken op Mallorca? Voor de één is dat een authentiek dorpje, een mooie hoofdstad of een bezienswaardigheid, voor de ander een prachtig uitzicht, een idyllisch strand of adembenemende natuur. Hieronder hebben we de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rij gezet.

Bezienswaardigheden Mallorca
Ontdek de mooiste plekjes van Mallorca

Bezienswaardigheden op de kaart

Donwload kaart (PDF)

Top 5 bezienswaardigheden

 1. Palma de Mallorca
 2. Trein naar Sóller
 3. Grotten (Cueval del Drach)
 4. Valldemossa – Deià – Fornalutx
 5. Pollença – Cap de Formentor

1. Palma de Mallorca

La SeuEen bezoek aan “la ciutat” – de stad, zoals de Mallorcanen hun hoofdstad noemen is een echte Must. In de stad vind je tal aan bezienswaardigheden; de kathedraal, kerken, musea, kunstcollecties en galeries. Het oude centrum: centre historic, mooie paleizen, de stadsburcht en de haven.

Een goede manier om alles in een dag te zien is de citysightseeing bus (hop on hop off) deze stopt op alle mooie plekken in de stad. De totale reistijd bedraagt ongeveer 80 minuten en de bus stopt op 16 plekken. Gedurende de zomermaanden is het eerste vertrek 9.00u en in de wintermaanden is dit 10.00u. Er vertrekt elke 20-25 minuten een bus.

De kathedraal: La Seu is echt prachtig. De eerste steen van dit bouwwerk werd gelegd op 31 december 1.229. Er werd eeuwen aan gebouwd, met ook jaren daartussen dat de bouw stop lag. In de 16e eeuw werd de klokkentoren voltooid. Het schip van de kathedraal is 110 meter lang en wordt gedragen door 14 zuilen. Het roosvenster bevat 1236 stukjes glas. Palma de Mallorca

2. Trein naar Sóller

SóllerDit treintje ook wel de “rode flits”genoemd vertrekt vanuit Palma. Het is een nostalgisch boemeltreintje dat van Palma naar Sóller rijdt. De trein rijdt door de weilanden en de sinaasappelboomgaarden door talloze tunnels en over een pas; de Coll de Sóller. Onderweg stopt het treintje nog een keer zodat je mooie foto’s kan maken van het prachtige uitzicht. Sóller, een rijk stadje, is prachtig. Vele mooie herenhuizen, leuke winkels en een gezellig marktplein omringd door sinaasappelbomen. De Sant Bartomeu (kerk) is gebouwd op het fundament van een moskee.

De trein vertrekt vanaf het Ferrocarril station aan de Placa d’Espanya. Het station alleen al is het bekijken waard. De trein rijdt al vanaf 1912, en werd toen voornamelijk gebruikt voor het transporteren van fruit. De tocht is 27 km lang en duurt 50 minuten.

De tijden: van april tot oktober (in de wintermaanden rijdt de trein minder vaak)

 • Van Palma naar Sóller: 10.10u, 10.50u, 12.15u, 13.30u, 15.10u en 19.30u.
 • Van Sóller naar Palma: 9.00u, 10.50u, 12.15u, 14.00u, 18.30u.

De kosten voor een retour zijn € 19,50. Kinderen tussen 3 – 6 jaar betalen de helft en kinderen onder de 3 zijn gratis.

3. Grotten van Drach

Grotten MalllorcaDe Grotten van Drach oftewel Las Cuevas del Drach zijn de mooiste grotten van Mallorca, gelegen in het oosten bij de plaats Porto Cristo. Uniek aan deze bezienswaardigheid is het grootste ondergrondse meer van Europa van 170 x 30 meter! Tijdens een 1 uur durende tour krijg je niet alleen niet alleen interessante informatie over het ontstaan van de grotten maar wordt je ook getrakteerd op een klassiek concert - uitgevoerd vanaf een gondel op het betoverende ondergrondse meer. Meer informatie over de 'drakengrotten' lees je hier of vind je op www.cuevasdeldrach.com

Andere grotten op Mallorca

 • Coves de Campanet (tussen Inca en Alcudia) Kleinste druipsteengrot van het eiland, ontdekt in 1945.
 • Coves d’Arta (vanuit Arta richting zee)
 • Coves Des Pirata en cova del Pilar (onder Porto Cristo)
 • Cove de Sant Marti (bij Port d’Alcudia)
 • Coves de Genova (tussen Palma en Portals Nous)
 • Coves del Hams (Tussen Manacor en Porto Cristo) heeft ook een ondergrons meer

4. Valldemossa, Deià en Fornalutx

Deze drie dorpen zijn prachtig - écht een bezoekje waard! Bekijk onze autoroute West-Mallorca voor een gedetailleerde routebeschrijving met enkele impressies.

Valldemossa

ValldemossaDit kleine plaatje in de bergen is ideaal voor wie eens wat anders wil zien. Hier vind je het klooster waar de componist Chopin verbleef van 1838 tot 1839. Mallorcanen komen graag in Valldemossa omdat de beschermheilige van het eiland hier in de 16e eeuw is geboren. Als je wandelt door de vele steegjes van Valldemossa zie je de vele bloembakken en aan elk huis is een tegel ter ere van de heilige te zien.

Tip: op 3,5 km van Valldemossa op de weg naar Deià ligt Ermita de la Trinitat. Dit kluisenaarsoord wordt nog bewoont door monniken. Geniet hier een moment van rust en van een van de mooiste uitzichten van het eiland.

Deià

Ook dit kleine dorpje is de moeite waard even te bezichtigen. Het ligt prachtig in het Tramuntana gebergte. Vroeger trok dit dorp veel kunstenaars en dat is tegenwoordig nog terug te vinden.

Fornalutx

Dit sprookjesachtige plaatsje is al twee keer uitgeroepen tot het mooiste dorp van Spanje: smalle steegjes, huizen van goudgeel natuursteen, een pleintje met fonteintjes en dit alles wordt omringd door boomgaarden met honderden citrusbomen.

5. Pollença en Cap de Formentor

PollençaNiet met elkaar te vergelijken maar wel op een dag te doen dus vandaar in een adem genoemd. Begin bijvoorbeeld met een tocht naar Cap de Formentor, het noordelijkste puntje van het schiereiland. Hier vind je een vuurtoren met een prachtig uitzicht en de kliffen lopen er steil af in zee. En alleen de 13 km lange weg hiernaar toe is al een belevenis op zich. Onderweg kom je ook langs verschillende stranden. En op de terugweg is het zeker de moeite waard om even Pollença te bezoeken, een heel charmant dorpje. In Pollença kun je de trap met 365 treden beklimmen naar een kerkje. Het kerkje staat bovenaan de trappen en stelt op zich niet veel voor maar het uitzicht is prachtig! Verder vind je er gezellige pleintjes met restaurantjes, barretjes en terrasjes en ook leuke winkeltjes. Bekijk ook onze gedetailleerde autoroute noord-Mallorca.

Excursies

Autoroutes Mallorca

SóllerCap de FormentorGrot Llac MartelFornalutxDeiàPollença Mallorca