Bezienswaardigheden

Mallorca heeft zoveel meer te bieden dan mooie stranden en lekker weer. Ga er op uit met bijvoorbeeld een huurauto en bekijk schilderachtige Spaanse dorpjes of pak een terrasje in een luxe jachthaven. Wat zijn de mooiste plekken op Mallorca? Voor de één is dat een authentiek dorpje, een mooie hoofdstad of een bezienswaardigheid, voor de ander een prachtig uitzicht, een idyllisch strand of adembenemende natuur. Bekijk ook onze autoroutes voor een dagtrip met meerdere bezienswaardigheden.

Palma de Mallorca

Een stad met vele gezichten en een prachtige kathedraal
Palma de Mallorca
De nr. 1 van Mallorca
Een bezoek aan “la ciutat” – de stad, zoals de Mallorcanen hun hoofdstad noemen is een echte Must. In de stad vind je tal aan bezienswaardigheden; de kathedraal, kerken, musea, kunstcollecties en galeries. Het oude centrum: centre historic, mooie paleizen, de stadsburcht en de haven.

Valldemossa

Dit kleine pittoreske dorpje wordt omringd door het prachtige landschap van Mallorca
Valldemossa
Valldemossa is één van de mooiste bergdorpen van Mallorca en ligt in een prachtige groene vallei. De toeristen zijn vooral gecharmeerd van het Kartuizerklooster dat zich midden in het dorp bevindt. Valldemossa dankt zijn naamsbekendheid voornamelijk aan de beroemde Poolse componist Frédéric Chopin...

Cap de Formentor

Een prachtig uitzicht op de Balearische zee!
Cap de Formentor
Bezoek het meest noordelijke puntje van het schiereiland, Cap de Formentor. Hier vind je een vuurtoren met een prachtig uitzicht en de kliffen lopen er steil af in zee. En alleen de 13 km lange weg hiernaar toe is al een belevenis op zich. Onderweg kom je ook langs verschillende stranden.

Alcudia

Een sfeervolle en levendige badplaats aan het mooiste strand van Mallorca
Alcudia
Markt op dinsdag
Alcúdia is een levendige en gezellige badplaats met jachthaven gelegen in het noorden van Mallorca. De aangrenzende lange Baai van Alcúdia staat bekend om zijn prachtige en uitgestrekte stranden.

Sóller, Port de Sóller

Bekend van het charmante houten treintje
Sóller, Port de Sóller
Dit treintje ook wel de “rode flits”genoemd vertrekt vanuit Palma. Het is een nostalgisch boemeltreintje dat van Palma naar Sóller rijdt. De trein rijdt door sinaasappel boomgaarden, weilanden en door talloze tunnels en over een pas; de Coll de Sóller

Pollença en Port de Pollença

Een mooie combinatie van een charmant dorpje en een sfeervolle kustplaats
Pollença en Port de Pollença
Pollença is een charmant dorpje in het noorden van Mallorca met authentieke huizen, sfeervolle pleintjes, terrassen en een relaxte sfeer. Perfect om te combineren met een bezoek aan Port de Pollença en Cap de Formentor.

Sineu

Een markt met lokale landbouwproducten, delicatessen, Mallorcaans aardewerk en dieren
Sineu - de leukste markt op Mallorca
Markt op woensdag
De markt op woensdag is voor de meeste bezoekers dé reden om Sineu te bezoeken. Een gezellige en veelzijdige markt met lokale delicatessen, handwerk producten, Mallorcaans aardewerk en nog veel meer.

Grotten van Drach

Ontdek de grotten van Mallorca!
Grotten van Drach
De Grotten van Drach oftewel Las Cuevas del Drach zijn de mooiste grotten van Mallorca, gelegen in het oosten bij de plaats Porto Cristo. Uniek aan deze bezienswaardigheid is het grootste ondergrondse meer van Europa van 170 x 30 meter!

Passeig del Born

De bekendste winkelstraat van Mallorca
Passeig del Born
Passeig del Born wordt ook wel het hart van Palma de Mallorca genoemd. Deze bekende winkelstraat heeft voornamelijk exclusieve winkels, maar ook leuke restaurants, bars en andere winkeltjes. Ook de naastgelegen gebouwen zijn prachtig om eens te bekijken.

Portals Nous

De exlusieve haven van Mallorca
Portals Nous
Aan de zuidwestkust van Mallorca vind je het dorp Portals Nous. Portals Nous staat bekend om haar mooie jachthaven, de gezellige bars en leuke restaurants. Geniet onder het genot van een hapje of drankje van het mooie uitzicht over de baai, en van de luxe jachten. Ook is er een mogelijkheid om te relaxen op de naastgelegen...

Puerto de Cala Figuera

De vissershaven van Mallorca
Puerto de Cala Figuera
Port de Cala Figuera bevindt zich op het zuidoosten van Mallorca, de kleine haven heeft een oude baai met talloze oude boten, dit zijn voornamelijk vissersboten. Buiten de haven om is er ook nog een klein dorp met verschillende restaurants, bars en souvinir winkeltjes.

Capdepera

Prachtig en vooral erg historisch!
Capdepera
Het authentieke plaatsje Capdepera is een echte aanrader om te bezoeken, in de veertiende eeuw werd er een muur om een deel van het dorp gebouwd om de burgers te beschermen, deze muur is nog steeds intact en te bewonderen. De historie in het dorp kun je er duidelijk in terug zien, vooral in de bouw van de huizen.

Natuurpark s'Albufera

Een bezienswaardigheid voor de natuurliefhebber!
Natuurpark s'Albufera
Vlakbij Alcudia en Can Picafort vind je het grote natuurpark s’Albufera . In dit moerasachtige park leven meer dan 200 vogelsoorten, groeien ruim 552 plantensoorten en moet je niet raar opkijken als je een schildpad tegenkomt.

Banyalbufar

Geniet van het prachtige uitzicht...
Banyalbufar
Een van de mooiste en rustigste plaatsjes op het eiland; Banyalbufar. Het heeft schitterende wandelpaden rondom het dorp, vooral de smalle rots paadjes met het uitzicht op zee zijn kenmerkend aan Banyalbufar.