Fornalutx

Betoverende weg ernaartoe

... prachtig gelegen in het Tramuntana gebergte

Fornalutx

Het authentieke bergdorp Fornalutx ligt hoog in het Tramuntana-gebergte met uitzicht op Sóller. Vaak aangeduid als het 'mooiste dorp van Spanje', combineren de stenen gebouwen en rode pannendaken met de geur van de omliggende sinaasappel- en citroenboomgaarden voor een traditionele, rustieke charme. Hier bieden we alle informatie die u wilt weten over een bezoek aan dit traditionele Mallorcaanse dorp.

Straatje Fornalutx
Fornalutx tussen de groene bergen van Mallorca
Fornalutx

Dingen die je kunt doen in Fornalutx

De benijdenswaardige locatie van Fornalutx in de Serra de Tramuntana maakt het ideaal voor wandelaars en mountainbikers. Het is binnen handbereik van de beroemde GR221 lange afstandsroute die zich over de volledige lengte van de bergketen slingert. Een gids wordt aanbevolen voor deze route, en Mallorca Hiking of Tramuntana Tours kan een ervaren gids bieden als je er een nodig hebt. Andere excursies »

Palmboom in Fornalutx
Kraantje in centrum van Fornalutx
Fornalutx centrum

Shoppen

Het belangrijkste plein is Plaça d’España, dat wordt omgeven door cafés en waar de winkel is gevestigd. Net buiten het centrale plein vind je Panaderia de Fornalutx (lokale bakkerij) met verschillende heerlijke vers gebakken producten. Voor meer serieuze shoppers in de buurt biedt Sóller een scala aan designeritems en lokale kunst. Hier vind je ook de tram naar Palma, waar de beste winkels van Mallorca te vinden zijn.

Strand

Het dichtstbijzijnde strand van Fornalutx ligt op 7 km afstand. Er is echter een tram die de dichtstbijzijnde stad Sóller verbindt met Port de Sóller. Dit kan de reis naar het strand net zo aangenaam maken als het strand zelf. Alle stranden »

Restaurants in Fornalutx

Er zijn een aantal cafés en restaurants in Fornalutx. Restaurant Café Med biedt een goed aanbod aan gerechten en lokale wijnen, en biedt gasten een vriendelijke sfeer om te ontspannen en te genieten van het uitzicht. Als u van een meer traditioneel menu houdt, biedt Calzone Pizzeria tapas en uitstekende pizza's.

Bezienswaardigheid Fornalutx

Het dorp zelf is ongetwijfeld de belangrijkste bezienswaardigheid. De kans om door de smalle straatjes te lopen, de architectuur en de traditionele schoonheid te bewonderen. Dit trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het meest opvallende gebouw is het huidige stadhuis, met onder meer een 17e-eeuwse verdedigingstoren. De kerk is een andere must-see attractie, met de mix van de originele gotische kenmerken en barokke renovaties die een unieke mix creëren. Meer bezienswaardigheden »

Trappen in Fornalutx
Mooi uitzicht in Fornalutx
Fornalutx steegje

Evenementen in Fornalutx

Fornalutx organiseert jaarlijks een festival op 8 en 9 september. Het bevat een kunst- en handwerkmarkt en leuke activiteiten zoals een springkussen en schuimkanon. Op de laatste avond van het festival verandert het dorp in een feestlocatie met muziek en vuurwerk.

Omliggende gebieden van Fornalutx

Het dichtstbijzijnde dorp heet Biniaraix. Hoewel de stad zelf nog kleiner is dan Fornalutx, is het mooie kleine gehucht nog steeds een bezoek waard. De dichtstbijzijnde grote plaats bij Fornalutx is de bruisende stad Sóller. De 2 km lange reis naar Sóller kan gemakkelijk te voet worden genoten. Vanuit Sóller kunt u trams nemen naar zowel Palma de Mallorca als Port de Sóller.

Kaart van Fornalutx