Playa de Palma Mallorca

Lang strand met boulevard

Gunstig gelegen bij het vliegveld en de hoofdstad

Playa de Palma

Playa de Palma is een 6 kilometer lang strand dat zijn naam ontleent aan de hoofdstad Palma de Mallorca. Het brede strand en de levendige boulevard gaan na een aantal kilometers naadloos over in dat van Can Pastilla en later weer in El Arenal. Ontdek de vele mogelijkheden van de lange promenade met zijn vele cafés, terrasjes en winkeltjes in de schaduw van de kathedraal.

Playa de Palma strand
Playa de Palma
Palmbomen op het strand

Dichtbij het culturele hart

Zoals de naam al aangeeft, is dit het strand van Palma - het centrum ligt op ongeveer 10 km afstand van het culturele hart van Mallorca. Gezien de nabijheid van de luchthaven, is het een toeristische hotspot met veel bars, clubs, restaurants en hotels verspreid over een lengte van 6 km, waardoor het één van de grootste vakantieoorden van Mallorca is. Dit betekent ook dat het heel goed georganiseerd is: er zijn strandwachten langs het strand, veel gratis te gebruiken badkamers en plaatsen om een ligstoel of een parasol te huren of te kopen.

Top 5 Hotels

Dit zijn de vijf meest geboekte hotels in Playa de Palma.

  1. Hipotels Playa de Palma Palace
  2. Hipotels Gran Playa de Palma
  3. Hotel & appartementen Leman
  4. Grupotel Acapulco Playa
  5. HM Balanguera Beach

Van luxe hotel tot budget, in Playa de Palma is er voor iedereen een accommodatie te vinden. Altijd op loopafstand van het strand en de gezellige boulevard.

Hipotel grand playa de palma

Winkelen

Wil je even écht winkelen breng dan een bezoek aan het gloednieuwe overdekte winkelcentrum FAN in Playa de Palma. Het is het belangrijkste winkelcentrum van Mallorca en je vind er merkwinkels van o.a. H&M, Primark, Decathlon, Adidas,Calzedonia en nog veel meer. Er is ook een Carrefour gevestigd voor de dagelijkse boodschappen. meer winkelen »

Restaurants Playa Palma

Deze pagina zou veel te lang worden als we elk restaurant in Playa de Palma zouden vermelden! Het volstaat om te zeggen dat de keuze heel breed is en voor alle smaken.

Hieronder een lijstje met de top 5 restaurants in Playa de Palma:

  1. Chalet Siena
  2. Linos Grand Cafe
  3. Steakhouse Playa de Palma
  4. Restaurante Marisqueria Sa Barca
  5. Sunshine Tapas Sushi & Steaks

Plattegrond / Kaart Playa de Palma

Portixol

Portixol

Praat met iedereen die in Portixol woont en je zult waarschijnlijk een hele tijd moeten luisteren hoe geweldig het is. Dit voormalige vissersdorp heeft in de loop der jaren aanzienlijke investeringen en verbeteringen gekregen om een van de coolste hangouts onder de rook van Palma te worden. De nabijheid van het stadscentrum en de luchthaven maken het een toplocatie en de mix van slimme restaurants en Boheemse bars maken het een hot-spot voor bezoekers en bewoners.

Portixol ligt aan de rand van Palma en is gemakkelijk te voet of met de fiets te bereiken via de speciale verkeersvrije promenade. Deze promenade is echt het hart van deze gemeenschap en geeft het gebied een vrijgevochten sfeer waar inline-skaters zigzaggen tussen hondenuitlaters en fietsers terwijl ze bekeken worden door de mensen op de terrasjes.