Ontdek het eiland in een huurauto

Huur op tijd voor de laagste prijzen

auto cabriolet

Auto huren Mallorca

Veel reizigers huren hun auto direct op het vliegveld en rijden op hun gemak naar het hotel. Op het vliegveld vind je alle grote autoverhuurbedrijven. De meeste Mallorca-reizigers zullen voor één of meerdere dagen een auto huren want het eiland heeft veel bezienswaardigheden. Per auto is het eiland prima te verkennen want de wegen zijn goed en de afstanden zijn relatief klein. Door de omvang van het eiland kun je binnen 2 à 3 dagen de mooiste bezienswaardigheden bezoeken. Op onze website hebben we handige routes voor je uitgewerkt.

Aanbod huurauto’s

Mallorca heeft de beschikking over in totaal 25.000 huurauto’s. Reizigers die voor de gehele vakantieperiode huren, kiezen meestal voor een verhuurbedrijf op het vliegveld. Na aankomst kun je direct je auto ophalen en naar het hotel rijden. Een andere optie is om een auto te huren in de buurt van je hotel. Vraag het hotel om de mogelijkheden.

Bereken huurprijs

Prijzen en voorwaarden

Het loont zich om de prijzen en voorwaarden goed met elkaar te vergelijken want er zijn behoorlijke verschillen. Wil je snel inzicht krijgen in het aanbod ga dan naar een verzamelwebsite. Hierin is het auto-aanbod van meerdere verhuurbedrijven verzameld en zie je direct de beschikbaarheid en prijzen. > check de All-in voorwaarden Sunny Cars

Autohuur Vergelijken

Bij het huren van een auto moet je letten op een aantal onderwerpen die de huurprijs en het huurgenot bepalen. Dit zijn onder andere de verzekering, eigen risico, schades, kinderstoeltjes, extra berijder ja/nee, waar en hoe laat ophalen. Daarnaast zijn er nog tal van andere zaken waar je even aan moet denken. > lees de checklist

Meer autoverhuur bedrijven:

Regel het vooraf in Nederland

Ga je een auto huren voor de hele vakantie-periode, huur dan alvast je auto vanuit Nederland. Je kunt bij verschillende maatschappijen online inchecken zodat je bij aankomst geen papieren meer hoeft in te vullen. Hoe eerder je van te voren boekt, hoe lager de prijzen vaak zijn.

Tips

 1. Bedenk goed hoe lang je de auto wilt huren.
 2. Vaak krijg je geen volle tank mee wanneer je auto wilt huren, dan hoeft de auto bij het inleveren aan het einde van je huurperiode natuurlijk ook niet helemaal volgetankt zijn.
 3. Kijk vooral goed of de auto helemaal in orde is, dus denk aan eventuele krassen, zichtbare deuken etc.
 4. Houd de auto schoon, voorafgaand even goed kijken of de auto wel schoon is, wanneer je een vieze auto teug geeft moet je vaak extra kosten betalen.
 5. Kijk goed bij het wegrijden of de auto geen rare geluiden maakt en of alles perfect functioneert.
 6. Als je de auto huurt vanaf Nederland zorg er dan voor dat je de huurovereenkomst niet vergeet.
 7. Borg; wanneer je geen extra verzekeringen toepast, moet je vaak vooraf extra borg betalen.
 8. Ga je langer dan 3 dagen met de auto weg dan daalt de prijs vaak aanzienlijk dan wanneer je maar 1 of 2 dagen een auto huurt.
 9. Zorg voor een auto met een goed functionerende airconditioning.
 10. Vaak ben je als toerist onbekend in Mallorca, wil je het eiland goed verkennen in korte tijd, kies van voor een auto met navigatiesysteem.
 11. Wil je een zitverhoging of kinderzitje erbij hebben, kijk dan of je dit gratis of met korting erbij kunt regelen, bij veel verhuurders is dit namelijk mogelijk. Bij andere verhuurders kan het soms weer erg duur zijn om kinderzitjes bij te boeken.
 12. Mocht je een auto huren vanaf de luchthaven, zorg er dan voor dat de één de koffers ophaalt en de andere persoon de huurauto. Zo bespaar je veel tijd.

Huurauto optimaal benutten

Haal het meeste uit je roadtrips met de volgende links. Ontdek de mooiste autoroutes, bezienswaardigheden en stranden.