Valldemossa

Valldemossa is één van de mooiste bergdorpen van Mallorca en ligt in een prachtige groene vallei. De toeristen zijn vooral gecharmeerd van het Kartuizerklooster dat zich midden in het dorp bevindt. Het klooster bestaat al sinds de 14de eeuw en is op een afstand al te zien, omringd door het heuvelachtige en groene landschap. Dit indrukwekkende dorpje ligt in het westen van het eiland op 40 minuten rijden van Palma de Mallorca.

Uitzicht op Valldemossa bij aankomst
Uitzicht op Valldemossa bij aankomst

Frédéric Chopin

Valldemossa dankt zijn naamsbekendheid voornamelijk aan de beroemde Poolse componist Frédéric Chopin en schrijfster George Sand, die beiden in Valldemossa hebben gewoond. Dit is tijdens het bezoek aan het klooster ook meteen te merken. Bij de ingang staat namelijk een beeld van Chopin. Het klooster ziet er geschiedenisrijk uit en binnen vind je onder meer gedetailleerde beschrijvingen van medicijnen en oude brieven.

Waar veel vakantiegangers Valldemossa bezoeken vanwege het indrukwekkende landschap, terrassen, de toeristische winkels en natuurlijk het beroemde klooster hebben de inwoners van Mallorca een andere reden. De Mallorcanen zien Valldemossa als de plaats van de heilige Catalina. Het huis van deze heilige is inmiddels omgetoverd tot een kapel, waar tevens een beeld van de heilige te bewonderen is.

Kaart Valldemossa