Valldemossa panorama

Authentiek dorpje in een groene vallei

Valldemossa

Valldemossa is één van de mooiste bergdorpen van Mallorca en ligt in een prachtige groene vallei. De toeristen zijn vooral gecharmeerd van het Kartuizerklooster dat zich midden in het dorp bevindt. Het klooster bestaat al sinds de 14de eeuw en is op een afstand al te zien, omringd door het heuvelachtige en groene landschap. Dit indrukwekkende dorpje ligt in het westen van het eiland op 40 minuten rijden van Palma de Mallorca. Een bezoek aan Valldemossa is eventueel te combineren met een bezoek aan Deià, Sóller of Fornalutx.

Valldemossa
Een typisch Valldemossa-steegje
Prachtig uitzicht op de vallei

Frédéric Chopin

Valldemossa dankt zijn naamsbekendheid voornamelijk aan de beroemde Poolse componist Frédéric Chopin en schrijfster George Sand, die beiden in Valldemossa hebben gewoond. Dit is tijdens het bezoek aan het klooster ook meteen te merken. Bij de ingang staat namelijk een beeld van Chopin. Het klooster ziet er geschiedenisrijk uit en binnen vind je onder meer gedetailleerde beschrijvingen van medicijnen en oude brieven.

Waar veel vakantiegangers Valldemossa bezoeken vanwege het indrukwekkende landschap, terrassen, de toeristische winkels en natuurlijk het beroemde klooster hebben de inwoners van Mallorca een andere reden. De Mallorcanen zien Valldemossa als de plaats van de heilige Catalina. Het huis van deze heilige is inmiddels omgetoverd tot een kapel, waar tevens een beeld van de heilige te bewonderen is.

Frédéric Chopin standbeeld
Kerkje 'De la Cartuja'

Restaurantjes Valldemossa

In overeenstemming met de romantische sfeer en het kwaliteitsgevoel van erfgoed, biedt Valldemossa veel mogelijkheden om te dineren, van verfijnd en romantisch tot echt en rustiek. Es Roquissar is de perfecte plek voor een lange ontspannen lunch en geniet van de aangename drukte van het centrale plein waar het zich bevindt. Het redelijk geprijsde menu is vers en inventief.

Leuke winkeltjes met fruit, kruiden en zeep
Terrasje op het plein
Tijd voor een glas verse jus?

Ga voor een fusion-keuken in een unieke speciale setting naar Casa de Sa Miranda. Gevestigd in het stenen gebouw dat ooit de oorspronkelijke ingang was van het Real Cartuja-klooster, is het eten elegant en voelt het pretentieloos aan. Rijd verder naar Pprt de Valldemossa en je zult snel het enige eethuis zien. Een no-nonsense Mallorcaans restaurant met een no-nonsense naam, Es Port serveert traditionele gerechten in een gezellige en bescheiden setting. Grand Café Cappuccino geeft het kenmerkende vleugje verfijning aan het dorpsplein en serveert eenvoudige gerechten in Europese stijl, uitstekende koffie en fantastische cocktails.

Strandjes en baaien

Valldemossa ligt hemelsbreed op slechts iets meer dan 1,5 km van de kust en er zijn een aantal opties voor rustige, afgelegen strandbezoeken op korte afstand van de stad.

Caló de s'Estaca is een kleine baai populair bij wandelaars en de lokale bevolking. Gelegen op ongeveer 4 km van Valldemossa, wordt de verraderlijke weg van de haven niet aanbevolen voor het rijden, en er is zeer weinig ruimte om te parkeren. Bezoekers kiezen er meestal voor om te wandelen, waardoor de baai een ongerepte, persoonlijke sfeer krijgt. De wandeling naar Caló de s'Estaca begint bij het Miramar-klooster, wandelaars worden beloond door de koele schaduw van steeneiken langs de route en een verfrissende duik in prachtig helder turquoise water aan de baai. Alle stranden »

Kaart Valldemossa