Deia

Prachtig gelegen

.... in het Tramuntana gebergte

Deià

Het kleine kustplaatsje Deià, aan de noordwestkust van Mallorca, is een van de mooiste dorpen van het eiland. Gelegen in een vallei aan de voet van de berg Teix is Deià al jaren een magneet voor kunstenaars, schrijvers en andere creatieve mensen. Als één van de dunst bevolkte regio's van het Tramuntana gebergte maakt Deià deel uit van een landschap dat de status Werelderfgoed heeft gekregen vanwege de manier waarop natuur, cultuur en tradities triomfantelijk samenvloeien. 

Deià Bay

Dit is een van de weinige stranden aan de westkust van Mallorca. Een wandeling van 30 minuten van het dorp brengt u naar Cala Deià - Het strand wordt in de zomermaanden druk bezocht, maar verwacht niet dat grote gouden zandstrand. Het is veel meer robuust hier en je hebt zeker een (lig)stoel nodig om op te liggen/zitten! Er zijn een aantal restaurants met mooie terrassen die populair zijn bij kunstenaars die hun ezels opzetten om voor een dag de toeristen te vermaken met hun schilderkunsten. Je kunt ook naar beneden rijden en de bewegwijzerde route nemen vanaf de hoofdweg ten noorden van het dorp. Het andere strand van Deià, Llucalri, dat twee kilometer verderop ligt, is alleen te voet of per boot bereikbaar. Hier vindt u natuurlijke modderbaden. Alle stranden » 

Cala Deià baaitje
Deià
Cala Deià rotsen

Hotels in Deià

Hotel Belmond La Residencia, overgenomen door Richard Branson in de jaren negentig en nu eigendom van de prestigieuze Belmond-groep (voorheen Orient Express), verschijnt niet voor niets in de lijsten van 'beste hotels ter wereld'. Het staat bekend om het bieden van gracieuze gastvrijheid in een magische omgeving, het is een klein stukje Mallorcaans paradijs, met een geweldige spa en een goed restaurant. Een favoriete plek van Hollywood A-lijsters, modellen en muzikanten. Hieronder nog een lijstje met 4 andere top hotels in Deiá:

  1. Hotel Belmond La Residencia
  2. Es Moli Hotel
  3. Hotel des Puig
  4. Hotel Sa Pedrissa
  5. Hoposta Costa D'or - Adults Only
Hotel Belmond la Residencia

Restaurants in Deià

De geliefde bestemming van kunstenaars blijft bezoekers bekoren met zijn landelijke charme en opbeurend landschap. Onder degenen die zijn geïnspireerd door Deià, bevinden zich de koks van deze uitstekende restaurants. Door hun passie en vaardigheden toe te passen op lokale producten van privéboomgaarden en boerenmarkten, creëren ze maand na maand memorabele menu's. Voor een maaltijd met uitzicht hoeft u niet verder te zoeken; het Tramuntana-gebergte en de Middellandse Zee vullen de horizon vanaf veel van hun betoverende terrassen. Gezellige interieurs die herinneren aan een vervlogen tijd - zij het als een stal of olijvenpers - zorgen voor een even bevredigende ambiance om te genieten van een verfijnde keuken.

Hieronder een lijstje met de 5 beste restaurants in Deià:

  1. Es Raco d'es Teix
  2. Restaurante Sebastian
  3. Restauante Can Quet
  4. Restaurant Nama
  5. El Olivo

Waarom Deià?

Veel van de aantrekkingskracht van de Deià ligt in de relaxte sfeer en de zalige omgeving, waardoor een verblijf hier zeer bevorderlijk is voor rust en ontspanning te midden van een aantal zeer indrukwekkend uitzicht op de blauwe zee en prachtige bergen. Bezoekers kiezen meestal voor plezierige eet- en drinkervaringen, met enkele aangename wandelingen of trektochten. Voor als je toch wat wil doen, bekijk de mogelijke excursies »

Evenementen in Deià

Het dorp dankt zijn naam aan een belangrijk jaarlijks cultureel evenement. Het Deià International Music Festival vindt hier elke zomer plaats (meestal van mei tot september), met veel concerten die plaatsvinden in Son Marroig, tussen Deià en Valldemossa. Zeker en gestaag gegroeid sinds de oprichting, toen een groep amateur- en professionele muzikanten samenkwamen om concerten te spelen in de plaatselijke kerk, speelt het festival nu een indrukwekkend scala aan internationale klassieke orkesten en muzikanten.

Als het vroeg in de herfst is en je in Deià bent, wil je het jaarlijkse Deià Art Festival niet missen. Een weekendevenement over lezingen en tentoonstellingen op het gebied van kunst, literatuur en muziek. De Writers Walk is een bijzonder hoogtepunt waar bezoekers naar 10 schrijvers kunnen luisteren op 10 geheime locaties in het dorp.

Kaart Deià