Alcudia

Alcúdia is een levendige en gezellige badplaats met jachthaven gelegen in het noorden van Mallorca. De aangrenzende lange Baai van Alcúdia staat bekend om zijn prachtige en uitgestrekte stranden.

De Baai van Alcúdia - een hagelwit strand en turquoise blauwe zee
De Baai van Alcúdia - een hagelwit strand en turquoise blauwe zee

De Baai van Alcúdia is de ideale plaats om te genieten van lange en brede stranden. Alcúdia is van oorsprong een vissersplaats waar sinds de jaren 60 het toerisme sterk in opmars is gekomen. Alcúdia heeft vandaag de dag nog steeds een grote jacht- en vissershaven. Het is de ideale plek voor toeristen en beschikt over veel discotheken, bars, restaurants en heerlijke terrasjes.

Strand, zee en palmbomen

In de Baai van Alcúdia bevindt zich het grootste strand van Mallorca. Jaarlijks komen hier vele duizenden toeristen vanwege de prachtige baaien met palmbomen, de mooie bootjes die er voor anker liggen en de gezelligheid in het plaatsje. Het is een kindvriendelijk strand met veel faciliteiten en daarom ook de perfecte plek voor gezinnen. Daarnaast kun je er uiteenlopende watersporten beoefenen denk maar aan surfen, duiken, zeilen, waterscooter en waterskiën.

Plattegrond / Kaart Alcúdia