Plein in Pollença

Bekend om de trap met 365 treden

Pollença

Pollença in het noorden van het eiland is een oude stad met aantrekkelijke smalle straatjes en een indrukwekkend hoofdplein, vol met cafés, restaurants en bars, en ligt op slechts een paar kilometer van Port de Pollença.

Inspirerende schoonheid

Door de eeuwen heen keer op keer veroverd, vertoont de stad tekenen van een rijke geschiedenis. Meer recent ontdekte een kolonie van kunstenaars, schrijvers en muzikanten in het begin van de vorige eeuw de inspirerende schoonheid van het gebied, die zich vestigde, en sindsdien is Pollença een grote trekpleister voor smaakvolle bezoekers.

De stad heeft verschillende bezienswaardigheden om te bezoeken, waaronder de Romeinse brug, aangegeven als 'Pont Roma', die nog steeds in gebruik is, en de Puig de Pollença - een kleine berg met een klooster, net buiten de stad. Hier bieden we alle informatie die u wilt weten om het beste uit deze ontspannen maar cultureel bevredigende stad in het binnenland te halen.

Wat te doen in Pollença

De Plaça Mayor, die wordt gedomineerd door een Parroquiale kerk uit de 18e eeuw, is het toneel van een van de beste markt op zondag op Mallorca, met veel nationaliteiten. Het plein biedt verschillende goede cafés waar u kunt genieten van een ‘café con leche’ en de wereld voorbij kunt zien gaan. Mis geen wandeling door de steegjes om de artistieke traditie en belangrijke bezienswaardigheden van de stad te ontdekken. Als u van kunst en ambachten houdt, zult u zich in het paradijs bevinden.

Een bezoek aan Monti-sion, het voormalige klooster en de universiteit, leidt je naar 365 stappen naar de El Calvari. Deze rechte trap eindigt bij een kerk uit de 18e eeuw. Volgens de overlevering werd het 14e-eeuwse beeld dat in de gekruisigde Christus werd gevonden, door vissers in Cala Sant Vicenç ontdekt.

De wandeling omhoog wordt omlijst door cipressen en hier en daar krijg je een glimp van kleine tuinen en charmante huizen. De trappen kunnen vermoeiend zijn en het is de moeite waard om een ​​fles water mee te nemen - vooral bij warm weer. Je beloning bovenaan is een prachtig uitzicht op de omgeving van Pollença. Er is een klein café naast de kerk gerund door een Zweeds-Spaans echtpaar, waar verfrissende drankjes en ijsjes kunnen worden gekocht.

De trappen van Pollença
Het kerkje bovenaan de trap
Pleintje met terrassen

Port de Pollença

Port de Pollença is de aan Pollença gelieerde badplaats waar toeristen komen voor een onvergetelijke strandvakantie. De mooie ronde baai  wordt omgeveen door bergen de de boulevard langs het strand biedt tal van winkeltjes en terrasjes, het perfecte plaatje! Ooit was Port de Pollença een eenvoudige vissershaven maar tegenwoordig treffen toeristen een aantrekkelijke en gezinsvriendelijke vakantiebestemming aan. Vooral geliefd bij de Britten, trekt Port de Pollença keer op keer trouwe bezoekers terug. Dankzij de verbodsbepalingen op het eiland is er zelden een hoog gebouw in zicht; gewoon lange stukken zandstrand, omzoomd door pijnbomen en palmbomen, een prachtig scala aan cafés en restaurants, en een aantal uitstekende hotels. Lees meer >

Terrasje
Strand
Boulevard

Wat te doen in Port de Pollença

Bekijk de zonsondergang vanaf het prachtige uitkijkpunt op de klif van de oude uitkijktoren, op weg naar Cap d’Formentor. De bochtige rit naar boven is niet voor angsthazen, maar zodra je daar bent, word je beloond door rustige, weidse uitzichten over de baai, ver van de drukte.

Fietsen is een belangrijk onderdeel van de toeristenindustrie in Mallorca geworden en Port de Pollensa is een van de belangrijkste hubs het hele jaar door. Het Sky-team koos ervoor om hun pre-seizoenskampen in het gebied van Port de Pollensa en Alcúdia te vestigen, en de stad is uitgegroeid tot een belangrijke basis voor fietsers die optimaal willen profiteren van de diverse noordelijke routes.

Veel groepen kiezen ervoor om in het goed uitgeruste Aparthotel Duva te verblijven, perfect afgestemd op de behoeften van hun sportieve gasten. Fietsverhuur is eenvoudig, met een aantal verhuurwinkels die het hele jaar door geopend zijn. worden gekocht.

Top 5 Hotels

Dit zijn de vijf meest geboekte hotels in Port de Pollença:

  1. Club Del Sol Aparthotel
  2. Hoposa Hotel Pollentia
  3. Aparthotel Flora
  4. Hoposa Aparthotel VillaConcha
  5. Hotel Hoposa Uyal

Port de Pollença is een sfeervolle havenplaats met boulevard, terrasjes en winkeltjes. Ideaal voor een ontspannen vakantie met het natuurschoon van het Tramuntana gebergte in de nabijheid.

Hotel met zwembad
De baai van Port de Pollença
Breed strand met heerlijke ligbedden
Panorama van de baai