Schiereiland met vuurtoren

Wat een uitzichten heb je hier!

Cap de Formentor

Bezoek het meest noordelijke puntje van het schiereiland, Cap de Formentor. Hier vind je een vuurtoren met een prachtig uitzicht en de kliffen lopen er steil af in zee. En alleen de 13 km lange weg hiernaar toe is al een belevenis op zich. Onderweg kom je ook langs verschillende stranden. LET OP!  Van juni tot eind september kun je er enkel te voet, per fiets of per lijnbus komen. Je moet de auto dan ± 1,5 km voor de vuurtoren parkeren.

Uitzicht op ruige kliffen
Vuurtoren van Cap de Formentor
Bereikbaar per auto

Vuurtoren uit 1863

De weg naar Cap de Formentor is in de jaren 60 gebouwd door de Italiaan Antonio Paretti, deze weg staat onder andere bekend om haar schitterende uitzichten, steile hellingen, en de vele kronkelende weggetjes. Aan het einde van de weg staat de vuurtoren, deze werd in 1863 geopend. Naast de vuurtoren bevindt zich een bar met een terras, waar nogmaals kan worden genoten van het prachtige uitzicht. Fumart is het hoogste punt van Cap de Formentor, dit punt bevindt zich op 384 meter boven zee niveau. De weg naar Cap de Formentor is zowél voor auto's als voor fietsers te bereiken.

Kinderen bij de vuurtoren

Dagtocht via Pollença

Een trip naar Cap de Formentor is mooi te combineren met een bezoek aan Pollença en Port de Pollença. Pollença is een historisch en fotogeniek bergdorpje en Port de Pollença een sfeervolle havenplaats. Een rit vanuit Alcúdia naar de vuurtoren duurt ongeveer 40 minuten. Omdat er maar één weg is naar het eindpunt kan het op het laatst wat drukker worden. De auto parkeer je vaak langs de weg.

Kaart Cap de Formentor