La seu - Palma de Mallorca

De prachtige hoofdstad van Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van Mallorca en telt 400.000 inwoners. Palma staat bekend om zijn imposante kathedraal, de leuke winkelstraten, sfeervolle pleinen en de grote jachthaven. De stad kent vele mooie bezienswaardigheden, musea en indrukwekkende kunstgaleries.


Kathedraal La Seu - Palma de Mallorca

Kathedraal La Seu

De kathedraal La Seu is een van de mooiste kerken van Spanje en stamt uit de 13de eeuw. De bouw heeft in totaal zo’n 300 jaar geduurd maar dan heb je ook wat. De kathedraal is gebouwd in een driebeukige constructie en heeft veel weg van een schip dat ondersteund wordt door 14 zuilen. In de kathedraal zelf vind je aan de bovenkant mooie gebrandschilderde ramen. Het grootste van deze kleurrijke vensters is het roosvenster en heeft een doorsnede van 12 meter. In het venster zijn liefst 1236 verschillende stukjes glas verwerkt. Samen vormen ze geometrische figuren en bloemmotieven. Tweemaal per jaar schijnt de ochtendzon precies in deze hoek en zie je een indrukwekkend schouwspel van motieven die weerspiegelen op de wand tegenover het roosvenster. Op deze dagen is de kathedraal daarom extra vroeg geopend vanwege de extra bezoekers. Bezoek website »

Hotel Victoria in Palma de Mallorca

Top 5 hotels Palma

Dit zijn de meest geboekte hotels gelegen ín Palma de Mallorca. Uitzicht op de Kathedraal, de jachthaven of allebei - kies zelf maar!

  1. Hotel Palma Bellver by Melia
  2. Melia Palma Bay
  3. Melia Palma Marina
  4. Catalonia Majorica
  5. Hotel Victoria Gran Melia
Hotel Victoria met uitzicht over de Jachthaven van Palma
Almudaina paleis

Almudaina paleis

Palacio de la Almudaina zoals de volledige naam is van dit paleis is een van de meest indrukwekkende pronkstukken van Mallorca. Het huidige paleis is meerdere keren gerenoveerd, want van oorsprong was het een kasteel daterend uit 1281. Zo vind je er nog een ouderwets houten plafond en kent de zaal veel bogen. Een van de hoogtepunten is de grote verzameling wandtapijten die nog afstammen uit de 16e en 17e eeuw.

Andere leuke plekken om te bezoeken zijn bijvoorbeeld de Basilica de Sant Fransesc, dit is een gotische kerk met klooster inbegrepen die in de 13e en 14e eeuw werden gebouwd. Verder heb je nog een bekend bisschoppelijk paleis genaamd Palau de Episcopal en andere gotische kerken die de moeite waard zijn om te bezoeken zoals de Santa Eulàlia en de Banys Àrabs. Bezoek website »

Fietstocht met gids

Fietstocht met gids

Kies met Bajabikes voor een leuke fietstour door de stad Palma de Mallorca met Nederlandse gids. De stad kent een bruisend centrum, kleine straatjes, pleintjes en tal van bezienswaardigheden. Met een fietstour in Palma zie je op een leuke en veilige manier zowel de highlights als de verborgen geheimen! Fraaie bezienswaardigheden als de Kathedraal, Plaça Major en de Gotische burcht Bellver vormen het decor van de zinnenprikkelende fietstochten.

Boek een fietstour

Palma de Mallorca architecture
Palma de Mallorca vissersboten
Palma de Mallorca Passeig del Born

Kaart Palma de Mallorca

Op onderstaande kaart zie je de leukste bezienswaardigheden van Palma de Mallorca die je zeker een keer moet bezoeken. De rooie strepen geven de leukste winkelstraten van Palma aan. Klik hier voor een kaart van alle bezienswaardigheden op Mallorca.

Palma de Mallorca cathedral
Straatartiest
Palma de Mallorca plein