Sineu

De leukste markt op mallorca!

Sineu

Er zijn veel opmerkelijke feiten over de historische landelijke stad Sineu. Geografisch gezien is het het centrum van Mallorca. Het spreekt veel mensen aan die op zoek zijn naar een plek om te genieten van de eenzaamheid, terwijl ze toch genieten van de diepe culturele en religieuze geschiedenis van de eilanden. Het leukste is om Sineu te bezoeken tijdens de weekmarkt op woensdag.

Pleintje sineu
Markt Sineu
Spaanse kazen

Markt In Sineu

De markt op woensdag is voor de meeste bezoekers dé reden om Sineu te bezoeken. Een gezellige en veelzijdige markt met lokale delicatessen, handwerk producten, Mallorcaans aardewerk en nog veel meer. Andere markten »

Heerlijke olijven uit de regio
Mallorcaans aardewerk
Historisch centrum met terrasjes

Geschiedenis Sineu

Sineu is een stad met een rijke geschiedenis. De Romeinen noemden het Sinium, terwijl de Moren het Yiynau noemden. Tijdens het tijdperk van koning Juame II werd een paleis gebouwd in Sineu, dat de residentie zou zijn van vele Mallorcaanse koningen. Tegenwoordig wordt het paleis gebruikt als een klooster. Hoewel Sineu nu een klein landelijk Mallorcaans stadje is, was het ooit een van de belangrijkste steden op het eiland en draagt het nog steeds veel van de kenmerken van dit gouden tijdperk. Tijdens een ontspannen wandeling door de oudere delen van de stad komt u vele oude voorouderlijke huizen en monumenten tegen.

Top 5 hotels op Sineu

Dit is een overzicht van de 5 beste hotels op sineu:

  1. Can Joan Capo - Adults Only
  2. Can Serrete
  3. Son Cleda
  4. Can Font
  5. Casa Adelina
Can Joan Capo - Adults Only Sineu

Restaurants in Sineu

Sineu heeft een overvloed aan kleine bistro's en sfeervolle kelders. Tomassini biedt een scala aan internationale gerechten en een levendige sfeer. Restaurante Sa Fabrica staat bekend om zijn uitzonderlijke vleesgerechten, zoals de lamsbout en steaks. Voor lichtere trek biedt de gezellige bistro Mara een scala aan kleinere gerechten en dineren op een geweldige locatie

Wat kun je doen in Sineu

Omdat het in het midden van het eiland ligt, is Sineu ideaal gelegen voor diegenen die het hele eiland willen verkennen. Het betekent ook dat er geen stranden in de directe omgeving zijn, dus degenen die een ontspannende vakantie op het zand willen doorbrengen, moeten ergens anders overwegen.

Het winkelen in Sineu is breed en gevarieerd, met een hele reeks kleine winkeltjes verspreid over de stad. Ongetwijfeld is de grootste aantrekkingskracht voor de stad voor zowel de lokale bevolking als toeristen de woensdagmarkt. Hier vindt u een volledig assortiment dingen te koop. Vee, kleding en traditionele ambachten zijn allemaal beschikbaar.

Het is de ideale locatie voor diegenen die een deel van de nobele geschiedenis van de gebieden willen verkennen, terwijl ze genieten van het trage tempo en de eenzaamheid van een klein landelijk stadje in Mallorca.

Kaart Sineu