Inca, Mallorca

Inca is een commerciële plaats met een wekelijkse markt en is gelegen in het midden van Mallorca. Inca is Mallorca's op twee na grootste stad en is ook wel bekend als de 'leerstad'. Ga je mee met een georganiseerde tour dan kom je ongetwijfeld langs de leerfabriek. Ga lekker winkelen maar reken niet te veel op een echt koopje! Inca is tevens het thuis van het schoenenmerk Camper.

De plaats heeft enkele mooie architectonische gebouwen en is leuk om voor een dagje doorheen te wandelen. Probeer wel op een marktdag (donderdag) te komen voor de beste sfeer. Het grote plein is vooral leuk voor een kopje koffie op het terras.

Nabij het treinstation vind je een smart koffiehuis, cafe Mercantil, met kenmerkende lederen stoelen en Ca'n Delante (carrer Major 27), een van Mallorca's beste pastry shops. Inca is ook bekend vanwege zijn oude wijnkelders die zijn omgebouwd tot restaurants waar traditionele maaltijden worden geserveerd voor een redelijke prijs.

Markt in Inca

Inca heeft een van Mallorca's grootste markten. Iedere donderdag worden de straten rondom Plaça d'Espanya overgenomen door de leukste marktkramen. Veel lederwaren van uiteenlopende kwaliteiten, sieraden, bewerkt olijfhout, versproducten van het eiland en nog veel meer. Plaça d'Espanya zelf wordt een heuze openlucht bloemenshow. Omdat Inca aan een hoofdspoorverbinding ligt is toegang goedkoop en gemakkelijk vanaf Palma.

Kaart Inca