Bezienswaardigheid

Leuk dorpje met wekelijkse markt

Inca

Inca is een commerciële plaats met een leuke wekelijkse markt en is gelegen in het midden van Mallorca. Inca is Mallorca's op twee na grootste stad en is ook wel bekend als de 'leerstad'. Ga je mee met een georganiseerde tour dan kom je ongetwijfeld langs de leerfabriek. Ga lekker winkelen maar reken niet te veel op een echt koopje! Inca is tevens het thuis van het schoenenmerk Camper.

Inca heeft enkele mooie architectonische gebouwen en is leuk om doorheen te wandelen. Probeer wel op een marktdag (donderdag) te komen voor de beste sfeer. Het grote plein is vooral leuk voor een kopje koffie op het terras. Nabij het treinstation vind je een smart koffiehuis, café Mercantil, met kenmerkende lederen stoelen en Ca'n Delante (carrer Major 27), één van Mallorca's beste pastry shops. Inca is ook bekend vanwege zijn oude wijnkelders die zijn omgebouwd tot restaurants waar traditionele maaltijden worden geserveerd voor een redelijke prijs.

Markt in Inca

Inca heeft een van Mallorca's grootste markten. Iedere donderdag worden de straten rondom Plaça d'Espanya overgenomen door de leukste marktkramen. Veel lederwaren van uiteenlopende kwaliteiten, sieraden, bewerkt olijfhout, versproducten van het eiland en nog veel meer. Plaça d'Espanya zelf wordt een heuze openlucht bloemenshow. Omdat Inca aan een hoofdspoorverbinding ligt is toegang goedkoop en gemakkelijk vanaf Palma. Meer markten »

Hotel Vinya Des Convent

Sa Vinya des Convent wordt omgeven door wijngaarden en biedt accommodatie met een zwembad in Inca, in het hart van het eiland Mallorca. Gasten kunnen ontspannen in de tuin, op het terras bij het zwembad of in de woonruimtes. Elke kamer in deze vakantieboerderij is voorzien van airconditioning en heeft een flatscreen-tv met satellietzenders. Sommige kamers hebben een zithoek. De vakantieboerderij biedt fiets- en autoverhuur en er is een gratis fietsenstalling ter plaatse. Palma de Mallorca ligt op 28 km van het hotel en het strand van Alcudia ligt op 20 km. De prachtige bergketen Sierra de Tramuntana ligt op 6 km van de accommodatie.

Sa Vinya des Convent

Kaart Inca