Fietsvakanties

Mallorca is al jaren hét fietseiland van de Balearen en biedt het complete plaatje als het gaat om natuur, bergen, authentieke dorpjes, prachtige stranden en lekker weer. Als in Nederland het voorjaar in aantocht is trekken vele fietsers naar Mallorca voor hun fietsvakantie. De temperaturen zijn er dan aangenaam, het zonnetje schijnt volop en de prijzen voor vluchten en verblijf zijn nog laag.

De meest complete fiestbeleving!
De meest complete fiestbeleving!

Fiesten op ieder niveau

Voor iedere fietser - getraind of minder getraind - biedt Mallorca fantastische fietsroutes om uit te kiezen. Je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je wilt. Het lekkerste fietsweer heb je in de maanden april, mei, juni en september en oktober. Klik hier voor meer informatie over het klimaat en seizoenen in Mallorca.

Georganiseerde fietsvakanties

In principe kun je kiezen uit een fiets-rondreis of een fietsvakantie met een vaste standplaats. Met een rondreis fiets van je hotel naar hotel en regelt de reisorganisatie het bagagevervoer. Met een vaste standplaats verblijf je de gehele periode in hetzelfde hotel.

Fietsvakanties met vaste standplaats

Fietsvakanties als rondreis

Wielrenners en toerfietsers

Op Mallorca zal je vooral veel wielrenners tegenkomen van ieder niveau, maar maar met de opkomst van de e-bike neemt het aantal toerfietsers ook sterk toe. Ook zij genieten zonder getraind te zijn van de fantastische natuur, bergen, de kustlijn en authentieke Spaanse dorpjes. Het Tramuntana- en Llevantgebergte zijn de populairste delen van het eiland als het om fietsen gaat. De prachtige straatjes in het laagland tussen de bergketens en pittoreske, authentieke dorpjes zijn meer dan de moeite waard.

Fietsverhuur

Je kunt natuurlijk je eigen fiets meenemen maar de meeste reizigers huren hun fiets op Mallorca. Dit zijn popolaire fietsverhuur winkels in Mallorca:

Prijsindicatie fietshuur 1 dag

  • Racefiets; € 17,-
  • E-bike: € 18,-
  • MTB: € 14,-

Prijsindicatie fietshuur 1 week

  • Racefiets:  € 85,-
  • E-bike: € 108,-
  • MTB: € 64,-

Vertrekpunt

De meeste fietsers boeken een hotel rondom Palma de Mallorca, de Baai van Alcúdia of de Baai van Pollença. Van hieruit heb je snel toegang tot uiteenlopende fietsroutes en geniet je van een prachtige omgeving en de mooiste stranden.

Voor meer informatie over fietsroutes kun je kijken op de volgende websites:

Bezienswaardigheden

Wil je alvast ontdekken wat Mallorca allemaal te bieden heeft, bekijk dan de kaart met bezienswaardigheden.