Wielrenners

Een waar fietseiland

Van bergen in het noorden tot vlakke routes langs de kust

Fietsvakanties

Mallorca is al jaren hét fietseiland van de Balearen en biedt het complete plaatje als het gaat om natuur, bergen, authentieke dorpjes, prachtige stranden en lekker weer. Als in Nederland het voorjaar in aantocht is trekken vele fietsers naar Mallorca voor hun fietsvakantie. De temperaturen zijn er dan aangenaam, het zonnetje schijnt volop en de prijzen voor vluchten en verblijf zijn nog laag.

Fiesten op ieder niveau

Voor iedere fietser - getraind of minder getraind - biedt Mallorca fantastische fietsroutes om uit te kiezen. Je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je wilt. Het lekkerste fietsweer heb je in de maanden april, mei, juni en september en oktober. Klik hier voor meer informatie over het klimaat en seizoenen in Mallorca.

Georganiseerde fietsvakanties

In principe kun je kiezen uit een fiets-rondreis of een fietsvakantie met een vaste standplaats. Met een rondreis fiets van je hotel naar hotel en regelt de reisorganisatie het bagagevervoer. Met een vaste standplaats verblijf je de gehele periode in hetzelfde hotel.

Fietsvakanties met standplaats

Fietsvakanties als rondreis

Wielrenners en toerfietsers

Op Mallorca zal je vooral veel wielrenners tegenkomen van ieder niveau, maar maar met de opkomst van de e-bike neemt het aantal toerfietsers ook sterk toe. Ook zij genieten zonder getraind te zijn van de fantastische natuur, bergen, de kustlijn en authentieke Spaanse dorpjes. Het Tramuntana- en Llevantgebergte zijn de populairste delen van het eiland als het om fietsen gaat. De prachtige straatjes in het laagland tussen de bergketens en pittoreske, authentieke dorpjes zijn meer dan de moeite waard.

Fietsverhuur

Je kunt natuurlijk je eigen fiets meenemen maar de meeste reizigers huren hun fiets op Mallorca. Dit zijn popolaire fietsverhuur winkels in Mallorca:

Prijsindicatie fietshuur 1 dag

  • Racefiets; € 17,-
  • E-bike: € 18,-
  • MTB: € 14,-

Prijsindicatie fietshuur 1 week

  • Racefiets:  € 85,-
  • E-bike: € 108,-
  • MTB: € 64,-

Tours met gids in Palma de Mallorca

Kies met Bajabikes eens voor een leuke manier van sightseeing tijdens één van hun tours in Palma de Mallorca. Wanneer je dit eiland bezoekt, wil je natuurlijk wat meer te weten komen over deze fantastische hoofdstad. Je vindt er alles wat je als fietser wenst: een prachtige omgeving, een heerlijk klimaat en een uitstekende infrastructuur. De stad zelf kent een bruisend centrum, kleine straatjes, pleintjes en tal van bezienswaardigheden. Met één van de tours in Palma de Mallorca zie je op een leuke en veilige manier zowel de highlights als de verborgen geheimen!

Vertrekpunt

De meeste fietsers boeken een hotel rondom Palma de Mallorca, de Baai van Alcúdia of de Baai van Pollença. Van hieruit heb je snel toegang tot uiteenlopende fietsroutes en geniet je van een prachtige omgeving en de mooiste stranden.

Voor meer informatie over fietsroutes kun je kijken op de volgende websites:

Bezienswaardigheden

Wil je alvast ontdekken wat Mallorca allemaal te bieden heeft, bekijk dan de kaart met bezienswaardigheden.

Dénia

Dénia is een plaats aan de Costa Blanca waar je ook mooi kunt fietsen. Je vindt er bergen, prachtige kustlijnen, historische dorpjes en wonderschone landschappen. Kijk op www.denia-vakanties.nl/fietsen voor meer informatie over Dénia en over fietsen in Dénia.