terrassen van Banyalbufar

Indrukwekkende kust en luxe jachthavens

 

Zuidwest-Mallorca

Totaal 90 km, reistijd ± 130 minuten 

Prachtige route door het Zuidwesten van Mallorca, je rijdt langs de luxe haven van Portals Nous en de mooie haven van Port d'Andratx. Daarna ga je via het binnenland naar Banyalbufar, de plaats met de mooie terrassen. 

Portals Nous

Portals Nous

Vanaf Palma neem je de PM-1 richting Andratx, neem afslag 10 Portals Nous. En volg de borden naar de haven van Portals Nous. In Portals Nous vind je een prachtige haven die zeker een bezoekje waard is. Een lekker kopje koffie op een van de vele terrassen met uitzicht op de luxe jachten en de jetset van Mallorca.  Er zijn dure winkels en luxe restaurants te vinden.

Lees meer

Haven Port d'Andratx

Port d'Andratx

Vanaf Portals Nous vervolg je je route weer op de PM1- richting Andratx, neem na ongeveer 15 km de afslag: Port d’Andratx / Sant Elm en volg de borden richting Port d’Andratx. Dit plaatsje is prachtig gelegen en heeft een klein leuk centrum om even lekker rond te kijken. Je vindt er diverse restaurantjes aan het water, een prima plek voor een heerlijke lunch. Luxe winkeltjes nodigen uit om even binnen te kijken.

Wandeltip: tussen Andratx en Sant Elm ligt het beginpunt van een van de mooiste wandelingen op het eiland, naar het trappistenklooster La Trapa.

Strandtip: Cala LLamp: verscholen om de hoek bij Port d’Andratx met een adembenemend uitzicht vanwege het achterliggende Tramuntana gebergte met de hoge kliffen. De baai heeft de vorm van een halve maan en het water is er rustig en helder. Maar… er is geen zand. Het is een soort van stenen platform. Bij de naastgelegen beachclub kun je wel ligbedden huren en gebruik maken van het zwembad.

Lees meer

Banyalbufar

Banyalbufar

Vervolgens begint de bergetappe van deze route. Rijd via de MA-10 richting Banyalbufar. Banyalbufar wordt ook wel de kleine wijngaard aan zee genoemd. Op weg hier naar toe rijd je door een prachtig berglandschap, en zal je weinig toeristen tegenkomen. Je hebt prachtige uitzichten tussen de rotsen door richting de zee. Vlak voor Banyalbufar kom je het uitzichtpunt Mirador de Ses Animes tegen - zeker even stoppen. Hier staat een van de wachttorens uit de 15e en 16e eeuw, deze worden ook wel Atalayas genoemd.

Lees meer

honing

Sa Granja

Vervolg je weg op de MA-10, richting Esporles, een plaatsje dat weinig te bieden heeft. Maar 2,5 km van het dorp ligt Sa Granja (tip!). Wie wil zien hoe het er op een middeleeuwse finca aan toe ging is op Sa Granja op de juiste plek. Hier is te zien hoe edelen vroeger woonden en worden authentieke werkplaatsen, stallen en landbouwwerktuigen tentoongesteld. De tuin met de hoge fontein is uniek. Ter plekke gemaakte producten, zoals honing marmelade, vijgentaart en paprikaworst worden op het terrein verkocht. De voorstellingen die gegeven worden zijn ook voor kinderen interessant. Voor meer info zie www.lagranja.net

Na een bezoek aan Sa Granja vervolg je de reis, en rijd je via de PM-110/ PM 104 terug naar Palma. Misschien om heerlijk te dineren in deze prachtige stad.