Boulevard Port Andratx

Boulevard, jachthaven, Boutiques

 

Port d'Andratx

Port d'Andratx ligt in een schilderachtige omgeving op ongeveer 35 minuten rijden ten westen van de hoofdstad Palma. In de goed onderhouden en stijlvolle jachtclub meer dan 450 ligplaatsen kun je heerlijk boten bekijken. Velen beschouwen Port d'Andratx als de mooiste haven in de Middellandse Zee. Wil je nog meer boten en luxe auto's bekijken ga dan ook een langs de jachthaven van Portals Nous op 20 minuten rijden van Port d'Andratx.

Vissers in Port d'Andratx
Visnetten repareren in Port d'Andratx
Jachthaven Port d'Andratx

Winkelen in Port d'Andratx

Port d'Andratx is van alle markten thuis en ook op het gebied van winkelen de moeite waard. Van designkleding en juweliers tot eigenzinnige cadeauwinkels en kleine straatwinkels die alles lijken te verkopen. Als je iets nodig hebt van een lokale (niet toeristische) winkel, controleer dan de openingstijden omdat veel van Port d'Andratx op traditionele Spaanse uren draait met een lange siësta. Meer winkelen »

Hotels Port d'Andratx

Dit zijn de top 5 meest geboekte hotels in Port d'Andratx.

  1. Mon Port Hotel & Spa
  2. Aparthotel La Pérgola
  3. Hotel Villa Italia
  4. Hotel Brismar
  5. Hostal Catalina Vera
Hotel Villa Italia

In de ochtend genieten van een bakje koffie aan de jachthaven, 's middags een broodje tonijn of tapas op een terrasje en 's avonds flaneren langs de stijlvolle boutique winkeltjes - welkom in Port d'Andratx.

Haven in Port d'Andratx
Boot onderhoud in de jachthaven
Boten in de haven van Port d'Andratx

Beach Club Gran Folies

Wil je de ultieme jetset ervaring beleven in een prachtige baai? Breng dan een bezoek aan Beach Club Gran Folies aan de zuidkant van Port d'Andratx. Heerlijk eten, chillen op luxe lounge bedden zoal je dan van een luxe beach club mag verwachten en zwemmen in een adembenemend zwembad. 

www.beachclubgranfolies.com

Restaurants Port d'Andratx

Voor een kleine plaats is er een verrassend grote keuze aan restaurants in Port d'Andratx, van bescheiden kleine cafés om een snelle hap te nemen, tot uitstekende haute cuisine-instellingen met een aantal van het beste eten dat Mallorca te bieden heeft. Onze favorieten zijn onder meer:

  1. Verico
  2. Umami Fresh Bistro 
  3. Trespais
  4. Villa Italia
  5. Urbano

Evenementen Port d'Andratx

Het meest bekende evenement in Port d'Andratx is rond half juli. De Virgen del Carmen, beschermheilige van de vissers wordt gevierd en versierde boten varen rond de haven, plus een parade door de straten. Er zijn ook evenementen in het nabijgelegen Andratx die het overwegen waard zijn.

Kaart Port d'Andratx

Bezienswaardigheden Port d'Andratx

Port d'Andratx is een mooi dorp op Mallorca, wat kun je er doen? Wat zijn de bezienswaardigheden? Andere bezienswaardigheden »

Cultural Centre Andratx

Het Centro Cultural Andratx (CCA) voor hedendaagse kunst werd in 2001 opgericht door Jacob en Patricia Asbaek. Het gebouw van 4.000 m2 is een van de grootste centra voor hedendaagse kunst op de Balearen en zelfs in Europa. Bezoekers, verzamelaars en kunstenaars genieten er van kunst en natuur of van een drankje, snack of heerlijke lunch in het luchtige en aantrekkelijke café, met zijn al fresco terras - dat een spectaculair uitzicht op de bergen biedt.

www.ccandratx.eu

Sa Dragonera

Sa Dragonera Island

Geïnteresseerd in snorkelen, hagedissen kijken en piratentorens? Het is allemaal te combineren tijdens een bezoek aan het eiland Sa Dragonera met een spannende boottocht. Het 6 kilometer lange eiland is de thuisbasis van een uitkijktoren en men zegt dat het op een draak lijkt. Dit beschermde natuurgebied is de thuisbasis van meer dan 360 verschillende plantensoorten en tal van inheemse dieren, waaronder de muurhagedis van Lilford.

Boek nu

Golfen in Mallorca

Golf de Andratx

In het zuidwesten van Mallorca, in de badplaats Camp de Mar ligt Golf de Andratx - een prachtige 18-holes golfbaan. De baan trekt diverse sterren aan, waaronder Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones, Claudia Schiffer en Boris Becker, die hier regelmatig hebben gespeeld tijdens hun verblijf op het eiland. Het is absoluut een baan voor meer ervaren spelers en wordt beschouwd als een van de meest uitdagende in de Middellandse Zee. Esthetische kenmerken van de baan zijn oude olijfgaarden, amandelbomen en traditionele Mallorcaanse stenen muren, evenals zeven vijvers en meren.

www.golfdeandratx.com