Strand Porto Cristo

Badplaats met mooie jachthaven

Porto Cristo

Porto Cristo is een natuurlijke haven en een charmant vissersdorpje in de oostelijke regio van Mallorca. Als je op zoek bent naar een rustige, ontspannen en gezinsvriendelijke bestemming met een ruime keuze aan activiteiten dan zit je hier goed.

Uitzicht Porto Cristo
Porto Cristo strand
Haven van Porto Cristo

Winkelen, centrum en markt

Omdat het een relatief rustig vissersdorpje is zijn er niet veel winkels behalve enkele gemakswinkels waar je je vakantiebenodigdheden kunt halen. Zondag is marktdag in Porto Cristo, maar zorg ervoor dat je vroeg op pad gaat, want marktkooplui werken tot 13:00 uur. Als je graag wat goede winkelstraten of designerwinkels wilt bezoeken pak dan de auto of het openbaar vervoer naar Manacor - de geboorteplaats van tennislegende Rafael Nadal.

Ga 's avonds eens lekker uit eten in één van de restaurantjes bij de jachthaven en geniet van de bootjes, de lichtjes en een visgerecht.

Stranden in Porto Cristo

Het belangrijkste strand in Porto Cristo is klein maar vrij mooi en heeft ligstoelen en waterfietsen te huur. Het kan behoorlijk druk worden in de zomermaanden, maar gelukkig heeft de oostkust van Mallorca veel meer kleine beschutte zandstranden en baaien om van te genieten. We raden aan om de nabijgelegen stranden van Cala Anguila, Cala Mendia en Cala Romantica te bezoeken. Alle stranden »

Uit eten / Restaurants

Porto Cristo beschikt over talloze gezellige restaurants, zowel op de boulevard als in de vele straatjes. Hieronder een top 5 van beste restaurants in Porto Cristo:

  1. Roland Restaurant
  2. Tr3nta-1
  3. Vibes by Quince
  4. Quince Restaurante & Cantina
  5. Las Golondrias

Plattegrond / Kaart Porto Cristo

Bezienswaardigheden Porto Cristo

Porto Cristo is één van de mooiere dorpen van Mallorca, wat kun je er doen? Wat zijn de bezienswaardigheden? Andere bezienswaardigheden »

Grotten van Drach

Grotten van Drach

De grotten van Drach (Cuevas del Drach) liggen pal naast Porto Cristo en zijn één van de grootste bezienswaardigheden van Mallorca. Niet in de laatste plaats vanwege het grootste ondergrondse meer van Europa van maar liefst 170 x 30 meter! Uniek aan een bezoek van deze grotten is het klassieke concert dat op het ondergrondse meer gegeven wordt door musici die op een gondel over het meer varen.

Lees meer

Safari zoo - Mallorca

Safari-Zoo Mallorca

De safaridierentuin is een succesvolle mix van een dierenpark en een recreatiepark. Het safariland met het brede buitenverblijf voor dieren geeft meer dan 600 dieren een thuis en de bezoekers de mogelijkheid om dieren in het wild te ervaren. De safaridierentuin op Mallorca is gelegen in een prachtig en uniek landschap. plezier voor het hele gezin.
Een restaurant en verschillende leuke speeltuinen voor kinderen laten geen wens onbeantwoord. Gelukkige ouders en stralende kinderogen maken het tot een speciale gebeurtenis.

www.safari-zoo.com

Cala Petita

Midden in het kale landschap tussen Porto Cristo en Cala Morlada ligt het kleine, met rotsen omzoomde strand van Cala Petita. Om er te komen, neem je het voetpad dat ten zuidwesten van het dorp Cala Morlana begint. Na ongeveer een kilometer kom je de romantische baai tegen, met prachtig blauw water, begrensd door struiken. Als je de kust volgt, kun je vanaf de kliffen in het water springen. Cala Petita is ook tot op zekere hoogte populair bij naturisten.

Kaart