Geweldige autoroute

Met natuur, cultuur, strand en een leuke stad

Overzicht Capdepera

Autoroute Noordoost-Mallorca

Totaal 60 km, reistijd 1 uur | Leuke route met natuur, cultuur, strand en een leuke stad. Met deze route ga je door de plaatsen Alcudia, Can Picafort, Capderpera en Cala Ratjada.

Naturpark Mallorca vogels

Parc Natural de s'Albufera

Vanuit Alcudia ga je naar Parc Natural de s'Albufera via de PM-70 en de C-712. Er zijn verschillende wandelroutes door dit natuurpark. (Er zijn ook fietsroutes) In het park vind je veel meren. Er leven 200 soorten vogels en 30 soorten vissen. Na een bezoek aan dit park rijd je via de C-712 richting Ca’n Picafort. Dit toeristische centrum heeft ook een leuke boulevard met veel restaurantjes, en een mooi strand. Vanaf hier vervolg je je weg naar Arta via de C-712.

Lees meer

Arta centrum

Arta

Als je deze route op een dinsdag gaat doen, sla dan het natuurpark even over en rijd vroeg naar Arta dan ben je op tijd voor de markt, en kun je aan het einde van de dag nog een bezoekje brengen aan het natuurpark. Arta ligt in een weelderig groen landschap. Het kasteel, de burcht en de kerk zijn mooie bezienswaardigheden van Arta. Via 180 treden, tussen de cipressen door vind je het kasteel: Castell d’Arta. Het uitzicht is er prachtig.

Capdepera

Capdepera

Na Arta volg je de MA-15 naar Capdepera. In Capdepera kun je het grootste kasteel van het eiland bezoeken. In de parachiekerk is het standbeeld van de Madonna van de hoop te zien. (de sleutel kun je ophalen in de pastorie aan de overkant). Arta en Capdepera staan beide bekent om hun handenarbeid. Er worden manden en hoeden gevlochten met de “Garballo”, blad van de palm. Op de markt vind je veel van deze geweven producten. Heb je nog tijd over dan is Cala Mesquida een aanrader, een prachtig strand. Volg de PM-404 om hier te komen. (6,5 km en 10 min.)

Lees meer

Cala Ratjada seaside view

Cala Ratjada

En anders gaat de weg verder naar Cala Ratjada, via de MA-15. Een leuk stadje met leuke winkels, niet alleen maar toeristische hebbedingetjes. Gezellige boulevard, haventje en genoeg restaurants om de dag lekker af te sluiten.

Lees meer