Weg door de bergen

Bergen en kliffen

Bewonder het prachtige Tramuntana gebergte

Autoroute Noord-Mallorca

Totaal 120 km, reistijd 4 uur

Mooie route tot het noordelijkste puntje van Mallorca. Rijd je deze fantastische route door de bergen van Mallorca, dan bezoek je o.a. de plaatsen Alcudia, Pollença en Port de Pollença.

Cap de Formentor

Cap de Formentor

Na een bezoek aan Pollenca vervolg je de route via de PM-221 naar het noordelijkste puntje van het eiland. De weg naar Cap de Formentor gaat door indrukwekkend natuurschoon. Aan het eind van deze weg staat een vuurtoren. De uitzichten onderweg zijn prachtig. Bij de vuurtoren is een bar met terras. Je moet via dezelfde weg terug maar de beleving hiervan is anders. Stop zeker even bij Mirador de Colomer om te genieten!

Lees meer

Pollenca uitzicht

Pollença

Vervolg van de route: neem de PM-214 in de richting Pollença en geniet hier van een heerlijke lunch in dit charmante dorp. Ook kun je in Pollença de 365 treden beklimmen naar een kerkje. Het kerkje staat bovenaan de trappen en stelt op zich niet veel voor maar het uitzicht is prachtig!

Lees meer

Port de Pollenca

Port de Pollença

Via de MA-2220 richting Alcudia kom je nog langs Port de Pollença - een charmant vissershaventje met leuke boulevard en een smal strand. Je vindt hier genoeg restaurant om de dag af te sluiten met een heerlijk diner op een van de vele terrassen. Bijna allemaal met prachtig uitzicht op zee.

Lees meer

Klooster Lluc

Monestir de Lluc

Volg de PM-213 richting Lluc en vervolgens de PM-214 richting Monestir de Lluc; het Lluc-klooster. Het bedevaartsoord van het eiland, prachtig gelegen in het Tranuntana-gebergte. Er is ook een museum in de zijvleugel van het complex en toont gebruiksvoorwerpen uit de loop van de eeuwen. Vanaf hier zijn ook veel mooie wandelingen te maken. Ook zijn er in het klooster restaurants/bars. 

Grotten

Coves de Campanet

Neem vanuit Alcudia de MA-13 richting Inca, na ongeveer 12 km afrit 37 als u een bezoek wilt brengen aan de Coves de Campanet. De grotten van Campanet; druipsteengrot. Je kan hier een rondleiding krijgen van 45 minuten. De grotten zijn pas in 1945 ontdekt. Vlakbij de grotten staat de Capella de Sant Miquel, een van de oudste kerken van Mallorca. De sleutel van de kerk kun je vragen bij de ingang van de boerderij. Vanaf hier rijd je terug naar de MA-13 om de route in de richting van Inca te vervolgen. Je zou een bezoek aan Inca kunnen brengen maar deze route brengt je nog langs vele andere bijzondere plekken.