Prachtige route door het authentieke Mallorca

Deia

Autoroute West-Mallorca

Totaal 170 km, reistijd 4,5 uur | Prachtige route door het authentieke Mallorca door de plaatsen Valldemossa, Deià, Sóller, Fornalutx, Cala Tuent en Palma.

Valldemossa

Valldemossa

Neem vanaf Palma de 111 richting Valldemossa en neem de tijd om in Valldemossa rond te kijken, of geniet van een heerlijk ontbijt in een van de gezellige cafeetjes. Hier vind je het klooster waar componist Frédéric Chopin verbleef van 1838 tot 1839. Mallorcanen komen graag in Valldemossa omdat de beschermheilige van het eiland hier in de 16e eeuw is geboren. Als door de vele steegjes van Valldemossa wandelt zie je de veel bloembakken en aan ieder huis een tegel ter ere van de heilige.

Lees meer

Deià

Deià

Via de MA-10 vervolg je de route in de richting van Deià. Ook dit kleine dorpje is de moeite waard even te bezichtigen. Het ligt prachtig in het Tramuntana gebergte. Vroeger trok dit dorp veel kunstenaars en dat is tegenwoordig nog terug te zien.

Lees meer

Sóller treintje

Sóller

Na een bezoek aan Deià gaat de route verder via de MA-10 richting Sóller. Dit rijke stadje is zeker de moeite waard! Veel mooie herenhuizen, leuke winkels en een gezellig marktplein omringd door sinaasappelbomen. De plek voor een heerlijke lunch.

neem vanaf hier het boemeltreintje naar Port de Sóller - een prachtige haventje. Als je met het treintje heen en terug gaat is er waarschijnlijk niet genoeg tijd om de rest van de route te vervolgen maar dan kun je via de MA-11 terug naar Palma (tolweg)

Lees meer

Fornalutx dorpje

Fornalutx

Het volgende dorp op de route is Fornalutx. Dit sprookjesachtige plaatsje is al twee keer uitgeroepen tot het mooiste dorp van Spanje. Smalle steegjes, huizen van goudgeel natuursteen, een pleintje met fonteintjes en dit alles wordt omringd door boomgaarden met honderden citrusbomen. Het is een dorp met veel trapjes dus niet echt geschikt met buggy’s.

Lees meer

Cala Tuent baai

Cala Tuent

Je vervolgt de route via de MA-10 en de MA-2141 naar Cala Tuent. Al vrij snel rijd je langs de twee stuwmeren die Palma van water voorzien. De oever van het meer is alleen te voet bereikbaar. Daarna kom je op het spectaculaire stuk van deze route, de weg naar Cala Tuent overbrugt een hoogteverschil van 800 meter en kent vele haarspeldbochten, zelf een bocht van 360 graden, de zogenoemde stropdaskroop. Dit stuk van de route kost tijd maar is zeker de moeite waard. Cala Tuent is een prachtig strand en nodigt uit tot een verfrissende duik. Wel moet je dezelfde weg terug rijden om de route te vervolgen.

Rijd via Inca terug naar Palma dit is de makkelijkste en de snelste weg.