Prachtige route

Langs Prachtige baaien, stranden, natuur en historie

Cala Figuera baai

Zuidoost-Mallorca

Totaal 110 km, reistijd 2,5 uur | Route langs prachtige baaien, stranden, natuur en historie

Colonia Sant Jordi

Colonia de Sant Jordi

Als je verder rijdt via Campos richting Colonia de Sant Jordi via de PM-604 kom je langs de capocorb vell: dit zijn woon- en wachttorens van een nederzetting uit de bronstijd. De structuur van de woningen is nog goed te herkennen. Nog voordat je in Colonia de Sant Jordi aankomt neem je de PMV-6014 om een bezoekje te brengen aan een prachtig strand Platja es Trenc. In het natuurgebied hieromheen liggend wordt zout gewonnen. Om dit te doen zijn hier aangelegde meren. Dit zorgt voor een bijzonder ecologisch systeem. Je ziet hier watervogels, schaaldieren en planten.

Cactus

Botanicactus

Na een bezoek aan het strand vervolg je de route over de PM-610 richting Cala d’or, via Ses Salines en Santanyi. Als eerste stop op deze weg kun je een bezoekje brengen aan het Botanicactus; het terrein van de Finca is met 150.000 m2 de grootste botanische tuin van Europa. Met veel waterplanten en cacteeen.

www.botanicactus.com

Es Pontas

Es Pontas

Een volgend punt dat de moeite waard is zou de rots Es Pontas kunnen zijn. Tussen Cala Santanyi en Cala Llombards ligt een landtong met aan het einde daarvan een prachtige rots, een soort boog. Vanaf hier is elke afslag van de PM-610 richting zee de moeite waard overal vind je wel een mooi baaitje/strandje! Bekijk kaart »

Cala d'Or baai

Cala d'Or

Cala d’Or heeft 5 prachtige baaien. Alle huizen zijn er wit, het heeft een beetje een Ibiza-achtige uitstraling. Na een bezoek aan Cala d’Or gaat de route verder richting Porto Cristo via de PM-610. Ook hier vind je weer mooie baaitjes aan het einde van de afslagen naar de kust. Vlak voor Porto Cristo vind je de Grotten van Drach (de Drakengrot) - ontdekt in 1896. In deze grot ligt het grootse onderaardse meer ter wereld; het Llac Martel - vernoemd naar de Fransman Edouard Martel, ontdekker van deze grot.

Lees meer

Kathedraal Manacor

Manacor 

Na een bezoek aan de Drakengrot of aan Porto Cristo gaat de route in de richting van Manacor verder. Volg de MA-4020 om hier te komen. In Manacor kun je een bezoek brengen aan de parelfabriek. Hier kun je betaalbare kunstparels en sieraden kopen. De parels uit Manacor worden van natuurlijke materialen gemaakt en zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Bekijk kaart

Rafael Nadal

De meest bekende inwoner van Mallorca - Rafael Nadal! Kom naar het Rafael Nadal museum in Manacor en kom nog meer te weten over deze Spaanse tennislegende. rafanadalmuseum.com

Santuari de N.S. de Cura

Llucmajor 

Neem vanuit Algaida de PM-501 richting Llucmajor. Na ongeveer 4 km kun je een afslag nemen als je een kijkje wilt nemen bij Santuari de Sant Honorat of Santuari de N.S. de Cura. Het heiligdom van Sant Honorat ligt 1 km de berg op en wordt nog bewoond door de monniken. Werd gebouwd in de 14e eeuw. Als je de weg richting Llucmajor vervolgt kom je langs een aantal windmolens; deze windmolens zijn opvallend doordat ze bestaan uit een stenen basis met ijzeren wieken. In de loop der tijd hebben ze hun originele functie verloren en staan nu mooi te zijn in het landschap. Vroeger werden ze gebruikt op water uit de grond te halen en hierdoor het moerasachtige landschap vruchtbaar te maken. In het voorjaar als het gras gemaaid en gerold is, met de molens op de achtergrond ziet het eruit als een prachtig plaatje.